Utför slumpmässiga handlingar av vänlighet

När vi ser en annan person i nöd och agerar osjälviskt för att hjälpa eller heja dem upp, utför vi en slumpmässig akt av vänlighet. Vanligtvis skulle detta vara för en främling, någon vi kan möta och interagera med just den en gång. Detta är naturligtvis ett uppenbart koncept, men i våra snabba liv i dag är det väl värt att ta en stund för att reflektera och öppna vår medvetenhet så att vi kan se de många sätten vi kan göra detta till ett mönster som blir en del av vem vi är.

Det finns aspekter av yogapraxis som också spelar in på denna arena. När vi går djupare in i vår praxis finns det aspekter utöver de asanas vi utför tillsammans i våra klasser på Lotus7. Bland dessa skulle vara icke-skada, sanningsenhet, icke-stjäla och inte begär. I själva verket finns det en yogaskola som heter Karma Yoga som är Yoga of Selfless Service.

OK, hur utför vi slumpmässiga handlingar av vänlighet? Det verkar för mig att detta kan sträcka sig från något så enkelt som att le mot någon som har en dålig dag till att betala avgiftsbeloppet för bilen bakom dig utöver din egen på en vägavgift. Vad sägs om att rensa strö från din gata? När du kör, hur ska du låta en bil svänga ut från en parkeringsplats eller från deras hem? Varför inte ge upp en parkeringsplats när du parkerar? Att hålla dörren för en äldre eller funktionshindrad när de kommer in eller lämnar en byggnad? Naturligtvis är detta inte begränsat till mänsklig interaktion. Det finns vänligheter som också kan utvidgas till djur.

Möjligheterna är oändliga. Detta koncept är lika gammalt som skrifterna – kommer det inte att behandla andra som vi skulle vilja behandlas? Jag har hört (och jag tror) att hur vi behandlar andra som vi inte behöver eller vill ha något från är ett mått på vår karaktär.

Det finns några bra exempel på Lotus7. Det finns lärare som donerar sin tid att lära blinda och äldre studenter. Ett inspirerande fall är en av våra studenter, Teri Pike, som tar sig tid att gå och tenderar att skadade och övergivna Golden Retrievers på det lokala räddningscentret. Hon är med i vårt rampljus den här månaden. Vilket bra exempel för oss alla!

Det finns få ansträngningar vi kan göra i det här livet som gör att alla involverade bättre ställs för att ha varit närvarande. Slumpmässiga handlingar av vänlighet passar verkligen den räkningen. Låt oss alla förbinda oss att gå ut och göra några människor glada som kanske inte förväntar sig det från oss. Tänk bara på hur mycket detta gör för ditt andliga välbefinnande. Namaste

Copyright 2007 George Carter. Alla rättigheter förbehållna.

Reply