Hjälp: Varför har vissa problem med att fråga om hjälp?

Det sägs ofta att ingen är deras egen ö och var och en av oss är beroende av varandra. Detta gäller inte bara människor; den inkluderar också jorden som man lever på, luften de andas in och solen som skapar ljus och avger energi till exempel.

Det kommer alltid att finnas människor som är mer självförsörjande än andra och människor som bor i landet kan vanligtvis relatera till detta mer än människor som bor i en stad. Men oavsett var någon bor, kommer de att bero på vissa saker.

Och ett av de viktigaste områdena som finns när det gäller att en blomstrar eller till och med överlever på denna planet är förhållandena man har med andra människor. Det beror på att tills robotar kan göra exakt vad människor gör, är andra människor en del av processen att en inte bara får det de behöver, utan också vad de vill ha i livet.

Win-Win eller Win-Lose

Nu är det inte att säga att det handlar om att manipulera andra och därför använda dem som ett medel till ett slut. Det är helt enkelt ett erkännande av att andra människor är väsentliga för sin existens.

Naturligtvis kan man använda en annan och få exakt vad man ville; detta skulle vara en vinn-förlora situation. Men den andra personen skulle försvinna och känna sig arg, komprometterad och utnyttjas. Så i de flesta fall skulle förhållandet vara över eller om det inte var det skulle det snart vara.

När situationer skapas som är win-win, vinner varje person något av interaktionen och förhållandet i allmänhet. Det finns inget underhand om vad som äger rum och det betyder att det troligtvis inte kommer att få några negativa konsekvenser.

Förhållandet kommer att ha potential att stanna där det är eller att växa och utvecklas. Medan win-lose-förhållandet kan det bara upphöra eller undergrävas av vad som har ägt rum.

Balans

Och medan vissa människor inte har några problem med att be om hjälp eller hjälp, oavsett om det är en vinn-förlora eller win-win-situation, finns det andra som känner sig obekväma att göra det. Detta kan inkludera de nära relationer man har med vänner och som består av att ge och ta emot. Och det kan involvera personer eller företag som man måste byta pengar till för att få något.

När det gäller den hjälp som man behöver från sina vänner, partner eller familj, kan det vara helt annorlunda än den hjälp man behöver från ett företag eller något slags företag. Ibland kan det vara lättare att be om hjälp från människor man inte känner, än från människor de känner.

Detta beror delvis på att det inte finns en känslomässig anslutning och därför är det mer opersonligt. En gång har inte öppnat sig för ett företag och är därför mindre sårbara för vad deras reaktion är. Det är ofta människorna man är närmast som skapar de starkaste reaktionerna inom någon. En annan nyckelfaktor är att när man betalar för något känner man sig inte behövande eller desperat. Det de känner är en känsla av makt och kontroll.

Mean

Att be om hjälp eller hjälp är en del av att vara människa, utan det skulle man kämpa och lida. Om de till exempel drunknade och inte bad om hjälp, kan de till och med dö. I allmänhet kan man kunna fortsätta och uppnå vad man vill utan det. Men det kommer att bli mycket svårare än om man skulle be en annan person att stödja dem.

Så att be om hjälp och stöd är neutralt och inte något att känna sig dåligt med. Det som kommer att definiera om man känner sig bekväm eller obekväm att be om hjälp, är de betydelser man har.

Två synpunkter

För vissa människor kommer det inte att vara ett problem att be om hjälp och de kommer att känna sig bekväma att göra det. Behovet av dem att kämpa och anstränga kommer inte att finnas där, eftersom det kommer att känna sig säkert att fråga en annan person. Det betyder inte att de också kommer att få den hjälp de behöver, men i de flesta fall kommer de att göra det.

När man inte trivs med att be om hjälp kommer det att bli resultatet av vad detta betyder för dem. Här kan man känna sig: sårbar, skämd, desperat, behövande, svag, inkompetent, värdelös, underlägsen och oförmögen.

Och utifrån dessa betydelser kan man förneka att de behöver hjälp och försöker göra allt själva.

Ego Mind

Vid någon tidpunkt i ens liv har egosinnet lärt sig att det inte var säkert att be om hjälp; Det som var säkert var att låtsas att man inte behövde hjälp. För närvarande kunde detta ha varit en fråga om överlevnad, men när livet har gått är det helt enkelt att orsaka en onödigt.

Detta kommer att definiera hur man uppfattar verkligheten och i vem de lockar och lockas till. Kanske man skulle kunna projicera denna syn på människor när den inte matchar hur de verkligen är. Och vid andra tillfällen kommer folk att reflektera denna syn och validera sina känslor.

Konsekvenser

Så egosinnet skulle ha skapat föreningar och kroppen skulle ha känt vissa känslor, till följd av att man inte känner sig trygg att be om hjälp. Detta kan bero på vad som har hänt under sitt vuxna liv och vad som har hänt när man var som barn och baby.

Att be om hjälp är att göra med att man har behov och känner sig bekväm att ha dem.

Medvetenhet

I vissa fall räcker det att helt enkelt ändra dessa föreningar genom att tänka annorlunda. Men i andra kan något mer krävas. Hur man kände sig som en följd av att man inte kände sig trygg att be om hjälp, kan ha förblivit instängd i kroppen. Så dessa känslor och känslor måste släppas.

Detta kan göras med hjälp av en healer eller terapeut som tillåter en att möta dem och sedan släppa dem. Och när dessa föreningar förändras och känslorna och känslorna släpps kommer man gradvis att känna sig bekväm att be om hjälp.

Reply