Tacksamhet gör idag till en bra dag

I denna värld av go-go rush-rush, glömmer vi ofta att stoppa och vara tacksamma för det som finns omkring oss. Vi jagar alltid efter något större och bättre, och därmed glömmer vi vad som sitter inom räckhåll för oss. Jag vill allt för att sätta mål och göra det bättre, men jag har också lärt mig att om du alltid jagar nästa bästa sak, blir du riktigt trött och följaktligen ofullständig. Oavsett punkt i livet du befinner dig just nu, på en tid, jagade du efter att vara eller ha det. Så sluta och njut av det du arbetade för.

Tänk på det så här, du springer 5 mil, och när du kommer till den mållinjen, skjuter du dig själv till 1 mil markören. Sedan, på en mil markör du skjuta dig själv till 2 mil markör, sedan 3, 4 och 5 mil markör. Nu är du på 5 mil-markören som kastar upp och hälften har gått ut och är inte ens tillräckligt sammanhängande för att njuta av det faktum att du bara sprang 5 mil!

Lyckligtvis är det lätt för våra fysiska jag att sluta springa när vi är trötta. Men i den mentala världen glömmer vi att stoppa och upprätthålla denna vana att fortsätta, väl förbi 5 mil-markören. En dag kommer vi att sakna barnen som säger “mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma, mamma.” En dag kommer vi att sakna enkelheten med att inte ha en ledande position. En dag kommer vi att sakna att slåss med makan om små viktiga saker, som glödlampan (hälsa kommer att vara en fråga en dag, snart).

Och medan en dag att ha barn som kan göra saker för sig själva är trevligt, och att ha den framtida ledningspositionen kommer att vara ekonomiskt underbart, finns det något fantastiskt, fantastiskt och uppfyllande med det du har idag. Det finns något att vara tacksam för varje dag; även de mörkaste dagarna.

Livet ger dig vad du vill. Gud, Karma, tillfällighet, universum, vad som är sant är inte för debatt, faktum är, vad du ber om, du får. Det finns en sanning att “vara försiktig med vad du önskar.” Om du fortsätter önskar att tiden ska få fart och du fortsätter be för nästa stora sak kommer du att få det. Det verkar allt vackert nu, men du vet inte exakt vad dina drömmar och önskningar kommer att bli. Din idé är inte exakt vad som alltid visar sig.

Även om saker och ting kan visa sig bättre än du någonsin kunde ha föreställt dig, får du inte ett jaktmönster. Gå in i ett mönster av målsättning, uppnå och sedan njuta. Resan och njutningen av att ta emot det vi arbetade för är det som uppfyller oss.

Din utmaning: måndag-söndag, 5 gånger om dagen, stanna i några sekunder och säga / skriva tre saker du är tacksam för som ägde rum hittills under den dagen.

Den här veckan – Njut av vad du har.

Reply